lördag 13 augusti 2011

Knitting in the Bohus Tradition

"Knitting in the Bohus tradition"var den första boktitel jag fick upp, för en hel evighet sedan, då man skulle lära sig att använda sökmotorn Alta Vista. Det måste varit sent 80-tal alternativt tidigt 90-tal. Då fick jag klart för mig att Bohusstickning var jättestort bland stickintresserade i USA. De kunde också, på sina work-shops, göra som de ville med egna färger, för vår "jantelag" finns inte där.

Det fick mig att vilja göra lite egna färgkombinationer. Sedan dess har jag gjort något, men tyvärr åt mössen sönder den koftan på vintern, innan jag monterat den. Det var en kofta med mönstrade framstycken, som också var så typiskt för Bohusstickning.

Sedan gick tiden och en student talade om att man kunde köpa färdiga "kit" på Bohusläns museum. Det blev en "Stora spetskragen". Nu har jag använt det mönstret till två andra tröjor med egna färgtolkningar.

Denna ligger just på tork!


Kolla hur angoran gör att färgerna smälter samman!Man kan faktiskt tala om "POEM", tycker jagAlla tre skall ställas ut i den monterutställning som jag skall göra på Öckerö och i Stenungsund under september. Naturligtvis blir det en hel del annat också utur Göteborgs universitets samlingar. Mer info om detta kommer.


Välkomna!


5 kommentarer:

Ulla sa...

Fantastiska garnet till ett underbart mönster.

PetraO sa...

Den är underbar! Kram

Christel Wijk sa...

Jättefint mönster och garnet är fantastiskt vackert.

Anonym sa...

Snyggt jobbat! När finns din utställning i Stenungsund?
6 sept kl 18 har vi stickcafé med Stickfrossa. Finns din utställning där då vore det roligt om du kunde prata lite om den... /stickAJärna

Carina sa...

Hur har det gått med utställningen? Tyvärr har jag inte haft mina väger uppåt så jag kunnat se den. När jag är i Göteborg så är det fram och tillbaka och har ett särskilt syfte. Jag tycker din projekt är väldigt spännande och vill se mer av det.