måndag 8 november 2010

Dagsutflykt med grand finale

Idag har vi varit på rundtur runt Teneriffa. Turen skulle även omfatta en timmes tur med båt med genomskinlig botten. Chans att se valar och delfiner, enligt broschyren! När vi kom till Los Gigantos (se klipporna!)

fick vi veta att båten bara tog 50 personer, medan vi var 65, så vi fick fortsätta till Playa de la Americas och ta ett skepp där. Jag tänkte att det var dumt, för vi blev försenade och inte var det någon genomskinlig botten.

Några valar eller delfiner räknade jag inte med på en timmes utfärd. Men jag såg fem valar på stort avstånd. Det var bara jag och en till som såg dem. Kanske beror det på att jag har ett dåligt öga och ett som jag, enligt optikern, ser 120% på. Hur kan man se mer än 100% undrade jag? Jo, det är jämfört med normalseende, svarade han. Så jag ser lite extra bra, särskilt på långt håll. Tur va?

Delfinerna kom sedan och simmade ganska nära båten. De var rätt många, så det var ett riktigt skådespel. Men kameran är inte så snabb, så det är problem med rörliga motiv. Jag sköt bilderna "från höften", så gott jag kunde, för det var ingen idé att försöka sikta med kameran, för då hann de försvinna innan jag var med. Ibland har man tur! Detta var enda gången de hoppade i grupp.

1 kommentar:

Elna sa...

Det var bra gjort! Fotot med delfinerna alltså.
Nu ska du veta att du lagt semestern helt rätt i tiden, för här är riktigt ruskväder.
Ha de så mysigt!