söndag 1 augusti 2010

Att spara i ladorna....

Hej igen! Ett litet livstecken från en semestrande bloggare.

Vad jag gör på semestern? Inte särskilt mycket, men jag betar av det ena efter det andra som väntar på att bli gjort. Idag har jag köpt en nyare begagnad bil än den som vi haft i ett antal år. Tyvärr kokar den gamla bilen, så vi har i flera veckor bara kunnat ta oss till affären fem km bort. Mer har vi inte vågat. Vi vet vad det är för fel, men att åtgärda felet skulle kosta mer än bilen är värd, så det blir att förpassas till skroten eller till någon som vill meka själv. Den nya bilen är en svart metallic Toyota Corolla, 11 år och 16000 mil. Det skall, enligt en son, som läser bilbesiktningens protokoll, vara den bil som har minst anmärkningar, statistiskt sett. Den besiktigades för en vecka sedan, helt utan fel. Vi får se om vi blir nöjda. Den ser jättefin ut!
Allt ser hur bra ut som helst, men skenet bedrar. För det första så hade jag bara röd Melatin och det skulle vara gul. För det andra kom min bror och svägerska på drop-in-kaffe. Medan kaffet fixades pöste givetvis en stor del av härligheten ut på spisen. Jag antar att du vet vad som händer när socker kommer på plattorna? Jo, det bränner fast! För det tredje var det ingen hit att ställa in burklocken i ungnen, liksom burkarna, som föreskrivits. Hygienen är noga och burkarna diskades mycket noggrannt! Etiketter på gamla burkar är ett litet helsike, men med stor möda och lösningsmedel, så blev burkarna helt rena. I min renlighetsiver tänkte jag att det skulle vara bra med varma lock också. Gör inte samma misstag, säger jag bara! Tätningslisterna förstördes i värmen och nu blev det som det blev. Gelé som inte geléades i burkar som kanske inte håller tätt. Rosenbladen flöt upp på ytan!

Något som blev bra? Ja, det smakar mycket gott och man får väl ha det som sås på glass istället för fin ge-bort-gelé. Kanske en fördel till slut? Annars hade jag kanske gett bort alltihop?

Så kan en söndag se ut på semestern då solen skiner och regnet faller en stund in emellan.

9 kommentarer:

Myggan sa...

Stackars dig! Vissa dagar borde man legat kvar i sängen, eller tillbringat i soffan med en bra bok istället. Vilken tur att det blev gott i alla fall.
Hoppas att morgondagen blir bättre.
/Anna

skapasaker sa...

Haha vilka vedermödor att vara husmor...Jag känner såväl igen det där med att det kokar över för att man tittar bort en stund. Spännande att ha i rosenblad. Var nöjd med att det smakar gott, det är i alla fall något gott att ta fram och minnas sommaren. Bra jobbat!

miaring sa...

Det blir mycket glass och god sås i vinter!

Kristina sa...

Gud vad gulliga ni är som uppmuntrar mig efter alla vedermödor med tveksamt resultat. Visst känner man sig genast mycket gladare! Kram Kristina

fale artut sa...

En del dagar blir det bara tok! Men det verkar ha gått bra ändå!
Prinsessa på vift, så gullig du är!

fale artut sa...

Om Du kikar in hos UllMaja kan Du se vad Du har inspirerat mig till, med dina blommor och buketter.......
Ha de!

Evas Passion sa...

Underbart att halsa pa hos dig!!

Elna Elvin sa...

Grattis till den nya bilen! En sån har jag kört för mycket länge sedan och det var en bra bil.

Anonym sa...

sylt med rosblad maste jag ju helt klart prova nasta ar !

/Em