måndag 4 januari 2010

Solfjädersjal
För en tid sedan visade jag en sjal i Drops delight som jag stickat efter mönstret Panda Silk Fan Shawl. Den låg då som en oformlig trasa i vackra nyanser av beige och blått. Nu har jag fått lite tid över att spänna ut den. Denna gång använde jag inga nålar utan satte tyngder i kanterna istället, för att få mjukt rundade solfjädrar i kanterna. Idag, efter mycket protester, fick jag min man till att fotografera den på. För den som vill se mönstret i andra garner kan kolla på PetraO:s blogg.

13 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Vacker. Blir bra till både vinter och försommar och sena sommarkvällar - användbar

fale artut sa...

Mycket brukbar! Så fina färger och fin modell! Hoppas att allt går bra med din Mamma!

PetraO sa...

Den blev fantastikt fin! Kram

Eva i Stäket sa...

Den är jättefin, som allt du gör! :)
Jag hoppas din mamma mår bättre.

Akhila's Handblog sa...

Den ar underbart vacker. Har sett Petra's ocksa, som ar lika vackra. Kanske jag maste gora en sjalv?!? Hrm, nagon gang.
Gott Nytt

Myggan sa...

Den ser jättefin ut.
Delight dyker upp lite här och var har jag sett. Själv stickar jag benvärmare i en blå-lila-turkos variant. Jag har följt stickrekomendationen på garnet men tycker nog att det blir lite väl kompakt. Din sjal ser betydligt "luftigare" ut. Får nog testa en större storlek nästa gång.
/Anna

Sunna sa...

Åhh så fin den blev, måste lära mig sticka sjalar

Torprosen sa...

Den är helt enkelt ljuvlig tycker jag! Kram Torprosen

kristina sa...

Myggan frågade lite om Deligt. Jag har stickat en rätstickad kofta med stickor nr 3,5 och den är precis lagom tätstickad, enligt mitt tycke. Det resulterade i 26 m/10cm. Nu skall jag antagligen börja på nästa tröja, men då i slätstickning. Fortfarande 3,5, men nu blir det 27m/10cm och på banderollen rekommenderas 26m. Kanske 3,75 skulle vara bäst, men jag har bara halvnummer. Stickor 4 blev för löst enligt min mening. Vad de fått stickor 2,5 ifrån är en gåta för mig!

The Willow Fairy sa...

Jag har inte stickat i delight, men med tanke på färgerna är det absolut ingen omöjlighet att det blir så någon gång framöver. Därför undrar jag - var inte delight avsett som sockgarn och de flesta tunna sockar stickas väl på 2,5 ,kan det vara det som de varit ute efter när de angav storleken.

kristina sa...

Hej Fairy!
Ja, det är kanske så. Om jag skulle sticka sockor skulle jag nog sticka med nr 3 och kanske få 28m/10cm, men det beror på att sockor behöver vara lite tätare för att hålla bättre.

Anna W sa...

Jättefin sjal, vilken stl på sticka använde du till den och hur många nystan gick det åt?

Mvh, Anna

kristina sa...

Hej Anna W!
Jag har använt stickor nr 4 och det gick åt knappt tre nystan.
Häls nin gar
Kristina