måndag 23 november 2009

Knapp- och garnfrossa hos Bolla

Idag var PetraO och jag på kvällsöppet hos Butik Bolla.

Det var genom Tant Kofta som vi kom till Bolla, eftersom Koftan visat fina garner som hon färgat och gjort muddar, baskrar och axelvärmare m.m. av, med varierande mängd av knappar. Hon skulle delta med försäljning av garner, mönster och annat trevligt. Det lät som en höjdare, så jag anmälde mig.
Det visade sig vara väldigt trevligt med kaffe och smörgås, knappar galore, och trevliga människor. Eftersom jag har ett visst köpmotstånd, så kom jag hem med måttliga mängder knappar och lite garn. Istället för att förköpa mig på knappar, vet jag nu hur jag hittar dit och jag tänker mig att man slinker in på väg hem från jobbet, när man behöver något speciellt.
Knapparna stoppades i små underbara påsar av smörpapper. Troligen sisådär 50 år eller så, eftersom de var avsedda för lösa cigaretter. Jag tror att det är 50 år sedan man kunde köpa cigaretter lösa, men man kunde det när jag började smygröka, när jag var 11 år. "Två lösa Bill" sa man helt tufft i affären och kände sig därmed väldigt vuxen. Herregud! Det var mer än en gång jag kräktes!, men röka skulle jag! Jag slutade emellertid vid 28 års ålder, när man började tala om att rökning kunde vara farligt. Innan diskuterades aldrig det, utan enda anledningen till att inte röka var att man tyckte det luktade eller smakade illa eller att det var för dyrt.

Eftersom påsarna är så fina vill jag inte öppna dem, så vilka knappar jag köpt förblir en väl förborgad hemlighet. Alla som handlade fick en karta knappar med "Camé"-damer. Utan påse! Se så underbara de är!

5 kommentarer:

Annabell sa...

Visst har Bolla fantastiska knappar! Har varit där flera gånger. Det är så fint att ha dem på en hel karta, knappt man vill använda dem!

Evas Passion sa...

Vad fint du hittat!!!

blomman sa...

Tack för lyckönskningar. Jag hoppas att det kommer mkt folk, då är det roligt.
Har varit inne på din blogg flera gånger och beundrat dina fina stickade projekt som du hållt på med den senaste tiden. De är underbara!
Kram

The Willow Fairy sa...

Verkar som ni hade trevligt, jag skulle varit där, men jag tog influensavaccinet och grejade hemma istället. Hinner knappt allt som ska göras i december/advent/inför advent...lätt stressad. Men jag bor så när så jag slinker in på bolla då och då i alla fall.

Eva sa...

jo jag skulle bara säga det att.....om ifall du skulle vilja köpa lösa bill igen så har DeVe livs......konstigt va men häromdagen när jag var därinne så kom en tjej och köpte just det.....lösa ciggisar.....