måndag 16 september 2013

Från sommarens rosor till vinterns muddar

Förra året började traktens rådjur att helt förstöra rossäsongen. Så fort en knopp stod i begrepp att slå ut och jag såg fram emot nästa dag, så var de frmme på natten eller tidig morgon och åt upp hela buketten av knoppar. Detta gjorde naturligtvis att jag var helt förberedd på vad som skulle kunna hända i år. Så klart blev det inte riktigt som jag tänkt mig! Vis av skadan var jag för säkerhets skull framme med kameran när min vackra rosa mundi hade slagit ut ordentligt. Dels är ju dess säsong kort, dels ville jag ha något att titta på när rådjuren varit framme. Jag tog bilderna på förmiddagen alldeles före lunch.
 Denna dag hade vi en släkting på besök på lunch och vi satt ute  trädgården och åt och pratade, högst 20 meter från rosbusken. Efter lunchen skulle jag visa honom de vackra rosorna, bl.a. Döm om min förvåning när busken var helt tom. Inte en enda blomma kvar. Rådjuret hade helt fräckt varit där och ätit upp dem medan vi åt lunch. Tur att man har bildbevis på att den kan blomma.
Från randiga rosor till randiga muddar är vägen inte så lång. Dessa har också pärluddar, något större än de tidigare presenterade.


torsdag 12 september 2013

Bohus stickning á la Kristina Lakris igen

I sommar har jag stickat ytterligare en tröja efter mönstret "Stora spetskragen", men med eget färgval. Garnerna kommer från Noda, Magasin duett och Tant kofta. För er som känner mig, så är det nog riktiga Kristina-färger!
Det är som poesi att samla garner år efter år och tänka hit och dit. Pröva och förkasta. Lägga ner projektet. Tills det plötsligt en dag dyker upp nya nyanser och "voila". Plötsligt är man igång. Man kan inte hejda sig och maskorna rinner genom fingrarna i någon sorts ljuvlig tillfredsställelse. Tills tvekan uppstår igen. Det blev kanske inte riktigt som man velat. Repa. Pröva med en annan nyans. Ok! Till slut är man nöjd och tillfredsställelsen infinner sig igen.



måndag 9 september 2013

Pärluddar på längden...

Dessa muddar är stickade på längden och kan användas rätt eller ut-och -in. Garnerna kommer från Magasin duett. Supersoft och angora.



fredag 6 september 2013

Pärluddar à la Kristina-Lakris

Efter ett långt uppehåll känner jag mig redo att återvända till bloggvärlden. Dels beror det på att jag har en del att visa, dels på att jag fått tummarna ur och fotograferat. Allt sådant har legat i träda. Det har dock inte arbetslusten till att göra grejor eller arbeta i trädgården eller så...
Nu i augusti var jag deltagande "crew" på ett fantastiskt trevligt "garnkalas" anordnat av Tant Kofta och PetraO/Magasin duett. Det var hemma hos Tant kofta, som har ett underbart hem med lämplig trädgård och ett antal utrymmen, passande för att har små miniwork-shops. Min uppgift var att visa hur man gör små användbara uddar med pärlor längs kanter på stickade föremål. Jag kom på dem i samband med en jacka, som jag kommer att visa vid ett senare tillfälle.
Här är en mudd i Magasin duetts "Supersoft". Fler exempel följer.