torsdag 21 juli 2011

Tristan




Moderna pappor bär omkring på sina små i sele på magen... eller ryggen med för den delen. Det ser rätt härligt ut när man kan sova så gott på pappas mage.


Nu på lördag skall vi ha namngivning för Tristan. På sommaren har vi lite mer möjlighet att träffas och väldigt många i släkten firar semester här på Tjörn, liksom vi, så det är lättare att samla ihop släkt och vänner. Härligt, härligt!

tisdag 19 juli 2011

Bohusstickning på mitt sätt



I höst skall jag ordna vitrinskåpsutställningar med Bohusstickning i ABF:s regi. Därför passar det särskilt bra att jag just nu håller på med en tröja med "stora spetskragens" mönster, men med helt andra färger. Känns riktigt kul! Så här ser oket ut!

tisdag 12 juli 2011

söndag 10 juli 2011

Blått idag



Koftan är stickad i Drops BabyAlpackaSilk. Kvaliteten känns helt underbar! Modellen är modofierad från Drops vackra okkofta. Hålmönstret på ärmar och bål har uteslutits. Istället prövade jag med en avig maska som "luser" på bålen, men effekten blev mer som att det är ojämt stickat än som ett tydligt mönster. Av den anledningen uteslöt jag helt mönster på ärmen.

fredag 8 juli 2011

Härlig baströja



Mitt samarbete med Tummelisa ökar och inför höstsäsongen kommer mönster till denna tröja i Semilla. Underbart härlig och "lagom" i flera bemärkelser. Lagom tjock utan att vara bylsig. Lagom med detaljer som ger det lilla extra.

onsdag 6 juli 2011

Grey gardens








Lite vita blommor mot det grå och jag tänkte på Grey Gardens. Den trädgården, du kanske hört talas om, som Jackie Kennedy's kusin och hennes mamma blev kända/ökända för. Huset förföll och katterna tog över bl.a. Renderade i en film också. Jag har inte sett den, men jag har lyssnat på ett radioprogram om de tragiska kvinnornas öde. Så det finns ingen annan anknytning till mina bilder än att det är vitt och grått.

Vilka växter? Pion, kaktus och ett moln av aklejruta. En ny favorit, faktiskt. Jag frösådde för två år sedan och har nu fyra plantor i olika storlek och färg. Denna vita är störst och ca 2 m hög.